Рецепт картопляного салату з маслинами:
- 1 цибулина (краще вибрати солодкий цибуля);
- дрібної картоплі - 500 гр-ів;
- маслин - 16 ягід;
- соку і цедри лимона половини невеликого лайма;
- олії оливкової 4 ст.лож.;
- трохи червоного перцю і солі;
- по щіпці зіри і паприки.
Як приготувати картопляний салат з маслинами:
Добре помиту картоплю відварити. Очистивши, порізати крупно - на чверті. Відварювати картоплю потрібно в мундирах, але до стану, коли вся шкірка піде глибокими тріщинами. Саме тому після нарізки картоплю слід посушити, інакше салат вийде мокрим.
Натерти цедру, вичавити сік. Змішати. Додати в цю суміш
масло. Збити. Розчинити в ній сіль. Вмішати приправи. Маслини нарізати. Змішати
з картоплею. Ввести заправку, перемішати.
Викласти страву, щоб салат височів горою. Подавати гарячим,
для чого на пару хвилин картопляний салат можна відправити в СВЧ-піч.