Рецепти заварного крему. Крем для еклерів (заварний).
- цукор білий (можна звичайний, але не коричневий) - 200 гр-ів;
- борошно (просіяти) - 90 гр-ів;
- молоко (жирність будь-яка) - 200 мл-d;
- яєць - 5 великих;
- ваніль – на віч;
- олія - 270 гр-ів за класичним рецептом, але для тих, хто
сидить на дієті - у 3 рази менше.
Як приготувати Крем для еклерів (заварний). Рецепти заварного крему.
Молоко нагріти до першого кипіння.. Включити міксер.
Занурити його рухома частина в молоко. Додати масло. Дати повністю розтанути в
молоці. Ввести цукор. Так само дати
розчинитися.
Додати ваніль (але віддушка може бути будь-який). Нагадуємо: заважати крем для еклерів, не
зупиняючись. Швидко вспенив виделкою яйця, ввести їх в повільно киплячий крем.
Заваривши. Так само швидко - одним рухом - всипати борошно. Включивши
міксер на повну, перемішувати 4-ри хвилини, не знімаючи з вогню. Дозволити
венчикам відскрібати крем з дна і стінок, тоді він гарантовано не пригорить.
Перенести на обробний стіл. Вимішувати ще 15-ть хвилин. Або
поки крем не охолоне до температури 30 С. Якщо це станеться, то він вже не
опаде навіть після того, як ви пропустіть його через кондитерський шприц або
мішок.
Рецепти заварного
крему.