Рецепт житнього хліб на квасі в хлібопічці:
- дріжджів - 2 ч.лож. сухих;
- пшеничного борошна - 310 гр-ів;
- житнього борошна - 260 гр-ів;
- солі і цукру - по 8 гр-ів;
- кмину (обов'язково!) - 1 ст.лож.;
- 2 склянки негазированного квасу.
Як приготувати житній хліб на квасі в хлібопічці:
Трохи підігріти хлібопічку. Вилити квас. Додати борошно. В
протилежні кути насипати всі сипучі інгредієнти, крім кмину. Кмин розсипати
рівноважного по поверхні борошна.
Вибрати позицію «Житній хліб». Активувати грубку. Випекти.
Остудити на столі, накривши полотенчиком.
При бажанні ви можете поекспериментувати з цим рецептом.
Наприклад, можна додати жменю очищених смаженого насіння, горіхи. Чи духмяне
олію близько 50-ти мл-ст.