Рецепт салау з буряка з оселедцем:
- буряків великої - 3 шт.;
- картоплі середнього - 5 шт.;
- маринованих огірків - 100 гр-ів;
1 цибулина;
- оселедцеве філе - 200 гр-ів;
- сіль - тільки за бажанням;
- пісного жиру - 3 повні ст.лож;
- будь-які влаштовують прикраси.
Як приготувати салат з буряка з оселедцем:
Картоплю і буряк можна, не чистячи, відварити в одному посуді. Трохи остудивши, відразу ж очистити і крупно натерти. Дрібно нарізати філе, обов'язково стежачи, щоб не пропустити кісточки. Змішати все разом і дати постояти приблизно 30-ть хвилин в теплі - буряк і оселедець повинні дати сік. Підсолювати тільки після цього, тому що саме зараз салат проявить свій справжній смак.
Порубати і вмішати цибулю. Також вчинити і з маринованими
огірками. Заправити погустіше оліею. Ще
раз перемішати. При бажанні вистилати високу сервірувальну миску салатними
листям. Викласти зверху салат. Подати.
Примітка: Нагадаємо, що також можна додавати в цей салат
чорнослив, промиту квашену капусту, оливки, гриби, варену квасолю та горошок. І
що заправляти його можна і сметаною і майонезом.