Рецепт шоколадного соусу до м'яса:
- гіркого шоколаду в чіпсах чи плиткою - 100 гр-ів;
- вершків (від 20%) - 250 мл-в;
- пудри дрібної кондитерської - 1 ст.лож. з гіркою;
- темного рому (не на травах) - 1 ст.лож.;
- трохи вершкового масла.
Як приготувати шоколадний соус до м'яса:
Шоколад у плитці, дрібно накришити. Розтопити в каструльці масло. Ввести шоколад. Піднявши каструльку над вогнем, заважаючи, розтопити шоколад.. Поставити поруч з працюючою конфоркою.
Вершки збити з пудрою. Ввести в шоколад. Повернувши на
вогонь, влити ром. Заважаючи, домогтися, щоб соус придбав блискучий і
однорідний вид.
Тепер розповімо про те, як використовувати цей соус з
м'ясом. Натріть курячі стегна густо перцем - майже до чорного. У невеликій
кількості свинячого жиру обсмажте їх в утятнице, поставленої на інтенсивний
вогонь. Коли з'явиться скориночка, але м'ясо ще буде давати червонуватий сік,
красиво розкладіть його по дну сковороди. Залайте соусом, і при 160 С надішліть
на 50-ят хвилин у духовку. Кінцевий результат (а ми не будемо розповідати, щоб
зберегти інтригу), безсумнівно, захопить будь-якого справжнього гурмана!!!