Рецепт кефірного тіста для вареників:
- жирного кефіру - 300 мл-в;
- 2 яйця;
- соди - 2 гр-ів;
- борошна - 630 гр-ів.
Як приготувати кефірне тісто для вареників:
Збити кефір з яйцями. Вмішати в нього соду. Дати постояти 15-ть хвилин у джерела щадного тепла. Додати борошно, просіваючи крізь розчепірені пальці. Руками замісити тісто - 15-ть хвилин. Залишаємо в теплі на 40-ок хвилин.
Знову вимішуємо. На цей раз 10-ть хвилин.
В результаті вареники будуть дуже повітряними. Але якщо вам
не подобається занадто товсте тісто, побийте його перед ліпленням об стіл. Тоді
розкачати його можна дуже тонко, а при варінні воно рватися не буде.