Рецепт скоростиглих млинців;
- борошно будь-якого сорту - 500 гр-ів;
- вода тепла - 3 ст-на;
- велике яйце - 3 шт.;
-дрібний цукор - 1 ст.лож.;
- сіль - третина ч.лож.;
- сода - пів ч.лож.;
- кислота дрібна лимонна - пів ч.лож.
Як приготувати скоростиглі млинці:
Яйця і теплу воду збити до піни. Посолити, додати цукор і
соду. Знову збити, і відразу ввести муку. Виделкою або дрібним віночком
перетворити в тісто, в якому не повинно бути грудочок. Простежити, щоб цукор
повністю розчинився. Розчинити кислоту лимонну в ложці гарячої води, ввести в
тісто і ще раз добре перемішати. Млинці випікати на сильно розпеченій сковорідці, змочуючи її
густо промасленим тампоном.
Примітка: За цим рецептом виходять тонкі, з усіх можливих,
млинці, а тому немає ніякого сенсу випікати їх товстими. Як раз навпаки, можна
постаратися і уподібнити їх цигарковому папері. Але будьте обережні -
скоростиглі млинці швидко підгорають, а тому обсмажувати одну сторону (при
правильно підібраному вогні) слід не більше 1-ої хвилини. Подавати можна як з червоною ікрою, так і з
квашеною капустою, так і з будь-яким варенням.