Рецепт для приготування пісочного тіста:
- борошна якісної - 400 гр-ів;
- олії - 400 гр-ів;
- яйце;
- жовток;
- 1 ст-н цукру.
Як приготувати пісочне тісто.
Відокремити жовток від білка. З'єднати жовтки, розтерти з цукром до піни. Масло, добре прогрівши, вмішати муку. Додати білок. Вимісити. Охолодити тісто і цукрові жовтки. Через 20-ть хвилин з'єднати тісто жовтками. Швидко вимісити. І відразу відправити в холодильник - в мінусову температуру.
Використовуючи, відрізати лише стільки, скільки потрібно в
даний момент, роблячи все, щоб до моменту закладки в духовку тісто залишалося
гранично холодним. Випікати ж саме таке пісочне тісто слід при 197 С.