Помідори, консервовані з желатином.




Рецепт помідорів, консервованих з желатином:
- помідорів салатних стиглих - 3 кг;
- великі соковиті цибулини - 2 шт.;
- столовий оцет - 50 мл-в;
- масло пісне - 3/5 ск-и;
- желатин - 4 ч.лож.;
- лаврового середнього листа - 9 шт. на банку;
- перець горошком - 11 шт. на банку в 1 літр;
- сіль, цукор.



Як приготувати помідори, консервовані з желатином:

Щільні червоні помідори м'ясисті, промивши, надрізати з одного боку. Відразу ж, розрізами до скла, викласти у чисті банки.  По ходу укладання розмістити горошки перцю, лаврушку. Можна додати 5-ть гвоздикових сухих бутона.
Заварити маринад: на класичний літр води додати ст.лож. солі, 3-й ст.лож. цукру, прокип'ятити до розчинення. Не знімаючи з плити, повністю остудити. Коли маринад досягне 40 С, влити в нього 250 мл-ів оцту і вмішати 1 ч.лож. з гіркою сухого желатину. Можна використовувати солений. Дати настоятися 40-ок хвилин. Якщо на кухні холодно, підігрівайте маринад.
Залийте банки з надрізаними томатами приготовленим маринадом. Надішліть, не закриваючи, на 10-хвилинну стерилізацію.  Щільно загорніть. Краще класичними кришками «під ключ».
Перед подачею, обов'язково потримайте в холоді. Тоді маринад в банках перетвориться не тільки симпатична, але й дуже гостра, з пікантним смаком, желе.