Рецепт помідорів, консервованих з желатином:
- помідорів салатних стиглих - 3 кг;
- великі соковиті цибулини - 2 шт.;
- столовий оцет - 50 мл-в;
- масло пісне - 3/5 ск-и;
- желатин - 4 ч.лож.;
- лаврового середнього листа - 9 шт. на банку;
- перець горошком - 11 шт. на банку в 1 літр;
- сіль, цукор.
Як приготувати помідори, консервовані з желатином:
Щільні червоні помідори м'ясисті, промивши, надрізати з
одного боку. Відразу ж, розрізами до скла, викласти у чисті банки. По ходу укладання розмістити горошки перцю,
лаврушку. Можна додати 5-ть гвоздикових сухих бутона.
Заварити маринад: на класичний літр води додати ст.лож.
солі, 3-й ст.лож. цукру, прокип'ятити до розчинення. Не знімаючи з плити,
повністю остудити. Коли маринад досягне 40 С, влити в нього 250 мл-ів оцту і
вмішати 1 ч.лож. з гіркою сухого желатину. Можна використовувати солений. Дати
настоятися 40-ок хвилин. Якщо на кухні холодно, підігрівайте маринад.
Залийте банки з надрізаними томатами приготовленим
маринадом. Надішліть, не закриваючи, на 10-хвилинну стерилізацію. Щільно загорніть. Краще класичними кришками
«під ключ».
Перед подачею, обов'язково потримайте в холоді. Тоді маринад
в банках перетвориться не тільки симпатична, але й дуже гостра, з пікантним
смаком, желе.