Лосось з апельсиновим джемом.



Рецепт лосось з апельсиновим джемом:
- або лосось або сьомга - 500 гр-ів;
- апельсин (червоний) - 1 шт.;
- м'яка гірчиця (можна «діжонська») - 2 ст.лож.;
- апельсиновий без гірчинки джем - 2 ст.лож.;
- соєвий густий (можна випарувати) соус - 2 ст.лож.;
- коріандр крупного помелу - 0,5 ч.лож.;
- кунжутне самостійно підсмажене насіння (ми обійшлися без них) - 2 ст.лож.


Як приготувати лосося з апельсиновим джемом:

За допомогою спеціального приладу або столової ложки вичавлюємо з розрізаного навпіл апельсина сік.  Збити сік з гірчицею. Ввести в суміш апельсиновий джем, і продовжуючи орудувати віночком або додати соєвий соус і заздалегідь подрібнений коріандр. Увага - краще обійтися без міксера, так як грубозерниста структура соусу дуже важлива.
Обрану рибу (см.рецепт) нарізати будь-якого відповідного розміру порційними шматками або шматочками.  Викласти їх одним шаром, не даючи стикатися, у форму. Дно останньої краще промастии оліею. Хоча можна вистелити його папером для запікання. Залити щедро зверху приготованим соусом, використовуючи його в якості маринаду - витримати в ньому рибні шматочки 1 годину в теплі.
До кінця маринування температура духової шафи повинна складати 180 С. Відправляємо туди жаровню, відразу щільно прикривши кришку. Через 10 хвилин присипаємо (якщо хочемо) підсмаженими кунжутним насінням. І тримаємо ще близько 7 хвилин при зазначеній температурі трохи вище.
Подавати, дбайливо розкладаючи сервіровочної лопаткою. Прикрашати зеленню або лимоном. Ідеально підходить до будь-якого світлого, з легкою кислинкою, провину.