Рецепт гарбузового кексу з шоколадом:
- борошно - 215 гр-ів;
- гарбузове пюре - 150 гр-ів;
- 2 яйця;
- цукор білий - 190 гр-ів;
- вершкове масло - 105 гр-ів;
- білий шоколад - плитка;
- сода харчова - 1 ч.лож.;
- мелена кориця;
- мелений імбир;
- мелений мускатний горіх;
- сіль (обов'язково) - 1/4 ч.лож.
Для білого крему:
- сир вершковий - 55 гр-ів;
- розм'якшене масло - 15 гр-ів;
- ванільний цукор - половина пакету;
- рідкий світлий мед - 3 ст.лож.
Для гарбузового крему:
- сир вершковий - 85 гр-ів;
- пюре з вареної гарбуза - 45 гр-ів;
- ванільний цукор - друга половина пакету;
рідкий мед - 2 ст.лож.
Для шоколадного крему:
- шоколад темний - 1/4 плитки;
-вершки жирністю від 20% - 50 мл-у;
- темний ром -1 ч.лож..
Також:
- горіхи, шоколадна стружка, ягоди.
Як приготувати гарбузові кекси з шоколадом:
Ваша духовку попередньо повинна бути розігріта до 180 С. А
форму для мафінів повинна бути змащена маслом. Для надійності його можна рясно
присипати борошном - так кекси легше витягувати.
Відваріть потрібну кількість гарбуза. Остудивши, пюрируйте. У
просіяне 1-го сорту борошно додати, перемішуючи, корицю, мускатний горіх, сіль,
імбир дрібно-тертий, соду. Шоколад
заморозити і натерти. Так вийде просто ідеальна крихта. Перетворити масло в
крем, збивши його разом з цукром.
Не вимикаючи міксера, вивести по 1-му яйця. Деяким
подобається розділяти яйця, збивати їх у 2-ве окремі піни і потім вмішувати.
Але ми вирішили не витрачати час, і у нас все одно вийшли дуже смачні кекси.
Через 10-ть хвилин збивання, ввести ст. ложками борошняну суміш. У результаті
повинно вийти досить густе тісто. Якщо вона буде сильно текучим, додайте ложку
сирого манки або крохмалю.
Тепер вмішайте добре остигле пюре з гарбуза. Наповніть
форми. Будьте сміливі, оскільки сильно ваші кекси рости не будуть. Але з 1-го
сантиметра від краю все ж залиште порожніми. В центрі кожного кексика втопіть
по невеликому шматочку білого шоколаду. Запікайте 20-ть хвилин. Перевіряти
класичним способом - за допомогою зубочистки.
Подавати повністю остиглими, покривши одним з приготованих
окремо кремів:
Білий крем: вершковий сир збити; змішати міксером з теплим
маслом; додати ваніль і мед.
Гарбузовий крем: змішати
цукор ванільний з пюре; додати сир вершковий; домогтися максимальної ніжності.
Шоколадний крем: розтопити шоколад; збити разом з ромом і
вершків; крем готовий, якщо починає блищати.
Крем після повного охолодження, нанести ножем на кожен кекс
або використовуйте кондитерський шприц з різними насадками. Прикрасити
горіхами, шоколадною стружкою або ягодами.