Домашній хліб в хлібопічці.




Рецепт домашнього хліба в хлібопічці:
- швидкорозчинних дріжджів - 11 гр-ів;
- борошна грубого помелу - 500 гр-ів;
- солі - 8 гр-ів;
- цукру - 9 гр-ів;
- вершкового масла - 60 гр-ів; (можна замінити пісним);
- 350 мл-в жирного молока.


Як приготувати домашній хліб в хлібопічці:

Дріжджі розчинити в трьох ложка підігрітого молока.  Залишити без кришки на півгодини.
Вилити в машину для випікання хліба. Влити молоко. Всипати борошно. Додати цукор і сіль. Ввімкнути режим вимішування. 
Готове тісто витягнути. Чашу машини помити. Тісто вимісити на столі 15-ть хвилин. Не кладучи в машину, дати настоятися 2-ва з половиною години, щогодини (тобто - двічі) за 5-ть хвилин знову вимішуючи його.
Чашу змастити олією. Закласти тісто. Випекти хліб при стандартній позиції тумблера.  Витягнувши, охолодити під нещільної тканиною.  Зберігати у хлібниці.