Канапе з яйцем і сьомгою.




Рецепт канапе з яйцем і сьомгою:
- 10 скибок хліба (житнього);
- 10 скибочок червоної риби;
- 5 однакових яєць;
- вершкового сиру або масла - по 8 г-мів на канапе.
- по краплі лимонного соку
- зеленушка для прикрас;
- 2 шніт-цибулі;
- ікра - за третину ч.лож. на канапе.



Як приготувати канапе з яйцем і сьомгою:

Вибраний хліб нарізати невеликими рівними квадратиками. Для цього спершу нарізається буханець або батон скибками однакової величини. Потім вони складаються стопкою. Пронзаются наскрізь шпажкою. А після цього їм можна поставити однакову форму. Змастити, розібравши хлібну піраміду, маслом одну сторону. Але зауважимо, що з вершковим шаром буде смачніше. Присипати порубаним шніт-цибулею.
Викласти (можна надавши декоративні вигини) шматочок слабосоленої і нежирної сьомги. Капнути соком з половинки лимона. Викласти половинку остиглого, але не обветрившего вареного яйця. Прикрасити ікрою і зеленим листочком гілочкою.
Зберігати перед подачею в помірному теплі. Після зберігання у холодильнику хліб стане клейким.