Рецепт канапе з яйцем і сьомгою:
- 10 скибок хліба (житнього);
- 10 скибочок червоної риби;
- 5 однакових яєць;
- вершкового сиру або масла - по 8 г-мів на канапе.
- по краплі лимонного соку
- зеленушка для прикрас;
- 2 шніт-цибулі;
- ікра - за третину ч.лож. на канапе.
Як приготувати канапе з яйцем і сьомгою:
Вибраний хліб нарізати невеликими рівними квадратиками. Для
цього спершу нарізається буханець або батон скибками однакової величини. Потім
вони складаються стопкою. Пронзаются наскрізь шпажкою. А після цього їм можна
поставити однакову форму. Змастити, розібравши хлібну піраміду, маслом одну
сторону. Але зауважимо, що з вершковим шаром буде смачніше. Присипати порубаним
шніт-цибулею.
Викласти (можна надавши декоративні вигини) шматочок
слабосоленої і нежирної сьомги. Капнути соком з половинки лимона. Викласти
половинку остиглого, але не обветрившего вареного яйця. Прикрасити ікрою і
зеленим листочком гілочкою.