Рецепт домашніх тістечек з начинкою з морозива:
- вершкового масла, розтопленого при кімнатній температурі -
125 грам;
- цукру - 1/2 склянки;
- меду - 1/2 склянки;
- 1 яйце;
- борошна - 1 і 3/4 склянки;
- сода - 1/2 чайної ложки;
- кориці - 1/2 чайної ложки;
- мускатного горіха - 1/2 чайної ложки;
- солі - 1/4 чайної ложки;
- волоського горіха - 1 і 1/2 склянки;
- досить крупно поламаного тертого темного шоколаду (хоча
шоколад може бути обраний будь-який) - 1/2 склянки;
- морозиво.
Як приготувати домашні тістечка з начинкою з морозива:
Включаємо духовку, даючи їй розігрітися до температури 180°
C.
У великій сухій сковороді на середньому вогні, помішуючи,
смажимо волоські горіхи, доводячи їх до злегка коричневого кольору. Потім
залишаємо їх у бік, чекаємо, коли охолонуть.
У невеликому посуді близько 2 хвилин міксером збиваємо
вершкове масло і цукор. Додаємо мед і яйця збиваємо до стану крему. Просіваємо разом борошно, соду, корицю,
мускатний горіх і сіль. Додаємо цю суміш в рідкі інгредієнти (масло, мед тощо)
і перемішуємо, перетворюючи в майбутнє тісто для випічки. Потім додаємо
волоські горіхи і шоколад.
Рівномірно розкладаємо на деко невеликі, схожі на печиво
гуртки однакового розміру, попередньо застеливши деко пергаментним папером.
Випікаємо 10-12 хвилин, поки краю печива не придбають золотисто-коричневий
колір. Даємо остудитися. Формуємо кульку
морозива, який кладемо на одне печиво, обережно накриваючи його другим і трохи
стискаючи. У нас виходить тістечко з начинкою з морозива, яке можна подавати
відразу ж на стіл…
…або, загорнувши в поліетиленову плівку, поставити в
морозильник. Там без змін якість смакових воно може зберігатися від однієї до
двох тижнів.