Рецепт ялбук з картоплі (страви для дітей);
На 6-9 «яблучок»:
- очищена картопля без «вічок» - 600 гр-ів;
- морква середня - 1 шт.;
- невелика цибулина (можна більша, якщо дитина нормально
сприймає цибулю) - 1 шт.;
- кінчики листя білокачанної капусти - 150 гр-ів;
- манка-крупа - 3-4 ст.лож.;
- олія оливкова або рослинна;
- сіль - помірно;
Можна: перець, мускатний горіх, листки лаврушки.
Як приготувати яблука з картоплі (страви для дітей).
Самим ретельним чином очищені моркву і бульби картоплі,
порізати (не крупно) і відварити в несильно підсоленій воді, перевіряючи
готовність проколюванням виделкою.. Воду без жалю злити - вона нам не
знадобиться. Решту овочеву масу розтерти виделкою або блендером. Додати сіль
(при необхідності), і, якщо дитині вони не будуть заважати - спеції.
Влити 3 ст.лож. рослинного або оливкового масла. Ретельно
вимішати його в овочеву основу. Якщо до того часу маса не застигне, дати їй
охолонути до кімнатної. Тим часом
протушкувати цибулю з капустою. Але не обсмажувати! Швидше дати запариться! Все
змішати разом і знову довести до максимально (а це умова - обов'язково!)
однорідного стану.
Отриманий фарш розділити по числу майбутніх яблучок. Якщо є
бажання, приготувати заздалегідь м'ясну або сирну начинку, яку слід розмістити
в середині кожного яблучка. Якщо її немає, готуємо яблучка «пісними».
Обкачуємо кожне яблучко в манній крупі. Сірником або
зубочисткою робимо два поглиблення, щоб надати остаточне схожість. В одне
вставляємо «хвостик» - ніжку від будь-якою наявною у нас зелені, «попку»
присипаємо будь сухий ароматичної травичкою.
Викладаємо на промаслений або змащену маслом кондитерську
папір або рукав (його можна розрізати) для запікання. Готуємо при 220 С від 7-ми до 12-ти хвилин.
Примітка: Деякі після приготування додають до яблучкам листочки
- лаврушку.