Рецепт рибного пиріга листкового:
- річкова риба без кісток - 240 гр-ів;
- цибулю в пір'я - 200 г-м (взимку можна замінити
ріпчастою);
- соєвий або майонезний соус - 2 ст.лож.;
- листкове тісто - 1 аркуш.
- яйце.
Як приготувати рибний пиріг листковий;
Рибу ще раз перевірити на присутність кісток. Якщо знайдете, приберіть пінцетом. Переконавшись, що риба повністю розморозилася, помийте її. Обов'язково висушіть серветками. Порубаєте рибну м'якоть середньої величини пластинами. Змішайте з соусом, який вважаєте більш смачним. Дайте помариноваться приблизно годину.
Притрусіть спеціями.
Розстеліть лист тіста. Розтягніть його краю. Так після
защипи (з'єднання швів) останні не будуть занадто товстими. В середині
прямокутником викладіть рибу. Стежте, щоб начинка зайняла приблизно половину
загальної площі тесту. Нарубавши, зверху насипте шар цибулі.
Піднімаючи краю, підрівняйте начинку. Перетворіть тісто в
конверт. Защепніть краю. Але обов'язково залиште в центрі 1-но - 2-ва отвори.
Інакше пар розірве пиріг. Гарненько змастіть збитим яйцем. При бажанні можна
зробити будь-які візерунки і написи - тісто під яєчної глазур'ю завжди буде
темніше решти тіста.
Запечіть при температурі, яка вказана на упаковці з тестом. Подавайте,
не даючи охолонути.
Примітка: Раніш завжди існувала чудова традиція формувати закриті рибні пироги у вигляді риби з лускою, очима, хвостом. Це, безумовно, подовжує процес готування, але ми настійно рекомендуємо вам надати вашому пирога саме такий вигляд.
Примітка: Раніш завжди існувала чудова традиція формувати закриті рибні пироги у вигляді риби з лускою, очима, хвостом. Це, безумовно, подовжує процес готування, але ми настійно рекомендуємо вам надати вашому пирога саме такий вигляд.