Чорничні млинці.




Рецепт чорничних млинців;
- яйце великі, можна качині - 2 шт.;
- молоко свіже (кисле саме для цього рецепту не підходить) - 2 ск;
- борошно грубого помелу – 2 ск;
- чорниця свіжа (морожена перетвориться на кашу при випіканні) - півсклянки;
- цукор - 4 ст.лож.;
- пісне масло «селянське» - 6 ст.лож.;
- розпушувач для бісквітів - 2 ч.лож.;
- ванільний цукор - 2 ст.лож.;
- трохи солі.


Як приготувати чорничні млинці чи млинці з чорничницею:

У високій обов'язково добре висушеної мисці збити яйця до високої піни. Для того, щоб було легше домогтися її, відразу введіть яйця сіль, а пізніше - весь цукор. Тепер окремо збийте борошно і молок. Після того, як переконаєтеся, що не залишилося грудочок, введіть в цю суміш олію.
Обережно промийте чорницю - ягоди повинні залишитися цілими. Тепер введіть, дбайливо перемішуючи, ягоди чорниці в збиті яйця. Так само обережно, щоб не опала піна, вмішайте в неї суміш молока і борошна. Якщо все вийде правильно, то крапля тіста, стиснута між пальцями, буде тріщати наявними в ній бульбашками.
Хорошенечко накалите велику плоску сковорідку. А потім, на такому ж середньому полум'я так само добре розігрійте на ній 2 ложки олії. Пам'ятайте, що після кожної порції випечених млинців масло потрібно буде підливати. Накладайте млинці ложкою - по 2-ві на одну штучку. Обсмажуйте на швидкому вогні, постійно перевертаючи, і придавлюючи їх після кожного перевертання. Однак притискайте обережно, щоб не лопнули ягоди.
Кладіть на тарілку, кожен раз посипаючи невеликою порцією цукру. Масла після випікання промакивать не потрібно, оскільки так цукор буде краще прилипати. Подавати ж млинці з чорницею слід зі сметаною - кращою приправою для подібного страви.