Рецепт чорничних млинців;
- яйце великі, можна качині - 2 шт.;
- молоко свіже (кисле саме для цього рецепту не підходить) -
2 ск;
- борошно грубого помелу – 2 ск;
- чорниця свіжа (морожена перетвориться на кашу при
випіканні) - півсклянки;
- цукор - 4 ст.лож.;
- пісне масло «селянське» - 6 ст.лож.;
- розпушувач для бісквітів - 2 ч.лож.;
- ванільний цукор - 2 ст.лож.;
- трохи солі.
Як приготувати чорничні млинці чи млинці з чорничницею:
У високій обов'язково добре висушеної мисці збити яйця до
високої піни. Для того, щоб було легше домогтися її, відразу введіть яйця сіль,
а пізніше - весь цукор. Тепер окремо збийте борошно і молок. Після того, як
переконаєтеся, що не залишилося грудочок, введіть в цю суміш олію.
Обережно промийте чорницю - ягоди повинні залишитися цілими.
Тепер введіть, дбайливо перемішуючи, ягоди чорниці в збиті яйця. Так само
обережно, щоб не опала піна, вмішайте в неї суміш молока і борошна. Якщо все
вийде правильно, то крапля тіста, стиснута між пальцями, буде тріщати наявними
в ній бульбашками.
Хорошенечко накалите велику плоску сковорідку. А потім, на
такому ж середньому полум'я так само добре розігрійте на ній 2 ложки олії.
Пам'ятайте, що після кожної порції випечених млинців масло потрібно буде
підливати. Накладайте млинці ложкою - по 2-ві на одну штучку. Обсмажуйте на
швидкому вогні, постійно перевертаючи, і придавлюючи їх після кожного
перевертання. Однак притискайте обережно, щоб не лопнули ягоди.