Рецепт запеченого батону з сиром і часником:
- батон цілісний (краще «вчорашній») - 1 шт.;
- сир твердий з сильним запахом і яскравим смаком - 100-200 гр-ів;
- масло вершкове (заздалегідь розм'якшене) - 120 гр-ів;
- часник різкий - 4 зубки;
- зелень - яка подобається;
- трохи солі дрібніші.
Як приготувати запечений батон з сиром і часником:
Дати ростаяти маслу. Збити його з сіллю до повного
розчинення останнього.
Батон нарізати навскіс спочатку вздовж, а потім поперек -
густина надрізів на розсуд. Зелень подрібнить. Промазати надрізи маслом.
Нарізавши тонкими довгими пластинками сир, обваляти його в зелені. Вставити в
надрізи, стежачи за тим, щоб вони були заповнені рівномірно.
Тільки тепер подрібнити часник і зі всіх сторін натерти їм
кірку батона, намагаючись не поламати його. Поставити в духовку (200 С) і
готувати не за часом, а до готовності, яку визначають виключно візуально. Подають,
не нарізаючи. Хліб ламається ще гарячим. Запивати найкраще негарячою дуже
солодким чаєм з лимоном.
Примітка: ми
рекомендуємо готувати це блюдо на жаровні, оскільки так скоринка вийде більше
хрусткою. Але при бажанні можна запікати такий «фарширований» батон, як у
фользі, так і в рукаві для запікання. Так і у формі з щільною кришкою. Калорій
це не зменшить, але для печінки страва буде більш щадним.