Запечений батон з сиром і часником.



 
Рецепт запеченого батону з сиром і часником:
- батон цілісний (краще «вчорашній») - 1 шт.;
- сир твердий з сильним запахом і яскравим смаком - 100-200 гр-ів;
- масло вершкове (заздалегідь розм'якшене) - 120 гр-ів;
- часник різкий - 4 зубки;
- зелень - яка подобається;
- трохи солі дрібніші.







Як приготувати запечений батон з сиром і часником:


Дати ростаяти маслу. Збити його з сіллю до повного розчинення останнього.
Батон нарізати навскіс спочатку вздовж, а потім поперек - густина надрізів на розсуд. Зелень подрібнить. Промазати надрізи маслом. Нарізавши тонкими довгими пластинками сир, обваляти його в зелені. Вставити в надрізи, стежачи за тим, щоб вони були заповнені рівномірно.
Тільки тепер подрібнити часник і зі всіх сторін натерти їм кірку батона, намагаючись не поламати його. Поставити в духовку (200 С) і готувати не за часом, а до готовності, яку визначають виключно візуально. Подають, не нарізаючи. Хліб ламається ще гарячим. Запивати найкраще негарячою дуже солодким чаєм з лимоном.



Примітка: ми рекомендуємо готувати це блюдо на жаровні, оскільки так скоринка вийде більше хрусткою. Але при бажанні можна запікати такий «фарширований» батон, як у фользі, так і в рукаві для запікання. Так і у формі з щільною кришкою. Калорій це не зменшить, але для печінки страва буде більш щадним.