Сметанні млинці з кленовим сиропом.




Рецепт сметанних млинців з кленовим сиропом:
- борошно трохи підігріта пшеничне - 7 ст.лож.;
- цукор дрібний білий - 1 ст.лож.;
- сода харчова порошкоподібна - 1 ч.лож.;
- сіль будь – пів  ч.лож.;
- сметана жирна бажано без кислинки - 1 склянка;
- ваніль - на розсуд;
- яйце з подвійним жовтком - 2 шт.;
- жирне масло вершкове - на розсуд;
- кленовий сироп, який можна замінити медом або будь-яким сиропом або варенням.

Як приготувати сметанні млинці з кленовим сиропом:

Поставивши на невелике полум'я, залишити сковорідку (сковорідки) розігріватися.
Тим часом у високій мисці змішати всі сухі інгредієнти. Якщо є велике сито, то можна пару-трійку раз просіяти їх. Тільки тепер ввести сметану і все це, розтираючи грудочки, розміщувати. Окремо збити віночком яйця, не домагаючись високої піни. Ввести все це в суху частину млинців, і тільки тепер використовувати високошвидкісний міксер.
У сковорідці розтопити 1 ст.лож. вершкового масла. Влити в неї приблизно чверть склянки млинцевого теста. Обсмажувати на такому ж повільному вогні, домагаючись не стільки ідеального кольору, скільки прожарювання. Млинці, не промазуючи маслом і не пересипаючи цукром, скласти порційними стопками, полити кленовим сиропом (або наявними замінником), та подавати.
Істи  це блюдо слід, нарізаючи на сегменти, як класичний торт.