Рецепт сметанних млинців з кленовим сиропом:
- борошно трохи підігріта пшеничне - 7 ст.лож.;
- цукор дрібний білий - 1 ст.лож.;
- сода харчова порошкоподібна - 1 ч.лож.;
- сіль будь – пів ч.лож.;
- сметана жирна бажано без кислинки - 1 склянка;
- ваніль - на розсуд;
- яйце з подвійним жовтком - 2 шт.;
- жирне масло вершкове - на розсуд;
- кленовий сироп, який можна замінити медом або будь-яким
сиропом або варенням.
Як приготувати сметанні млинці з кленовим сиропом:
Поставивши на невелике полум'я, залишити сковорідку (сковорідки) розігріватися.
Тим часом у високій мисці змішати всі сухі інгредієнти. Якщо
є велике сито, то можна пару-трійку раз просіяти їх. Тільки тепер ввести
сметану і все це, розтираючи грудочки, розміщувати. Окремо збити віночком яйця,
не домагаючись високої піни. Ввести все це в суху частину млинців, і тільки
тепер використовувати високошвидкісний міксер.
У сковорідці розтопити 1 ст.лож. вершкового масла. Влити в
неї приблизно чверть склянки млинцевого теста. Обсмажувати на такому ж
повільному вогні, домагаючись не стільки ідеального кольору, скільки
прожарювання. Млинці, не промазуючи маслом і не пересипаючи цукром, скласти
порційними стопками, полити кленовим сиропом (або наявними замінником), та
подавати.