Рецепт полуничного варення з білим шоколадом:
- полуниця твердих сортів - 1 кг-м після чищення;
- желюючий цукор (можна замінити звичайним) - 500 гр-ів;
- при звичайному цукор - 1 пакетик несолоного желатину;
- лимонна кислота - 1 ч.лож.;
- білий без горіхів шоколад - 120 гр-ів.
Як приготувати полуничне варення з білим шоколадом:
Полуницю очистись від хвостиків. Перебрати. Роздавлені або підгнилі ягоди не використовувати. Сповістити, відмірявши 1-ин кілограм. Засипати желюючою цукром, висипати ч.лож. лимонної кислоти. Дати постояти 12-ть годин, добре перемішуючи ємність шляхом струшування кожні 45-ть хвилин.
Довести до слабкого кипіння - невеликий вогонь. Якщо
використовуєте желюючий цукор, то на вогні варення повинно стояти 10 хвилин.
Якщо немає - 20-ть. Після цього слід вести розведений несолоний желатин і
проварити ще 5-ть хвилин.
Заморозивши, натерти дрібно білий шоколад. Всипати в ємність
з киплячою варенням, і дати повністю розтанути. У всьому іншому тут же виконати
традиційну процедуру закачування полуничного варення з білим шоколадом по
чистим банкам.