Рецепт сирно-часникового хліба;
- масло сорт вищий вершкове - 150 гр-ів;
- хліб (краще багет) - 1 шт.;
- часник в зубках - 3 шт.;
- часник у стрілках - 5 шт.;
- сир «запашний» твердий - 170 г-м;
- петрушка (або інша зелень);
- якщо любите солити - соліть.
Як приготувати сирно-часниковий хліб:
Зелень, часник в зубках і в стрілках збити на міксері.
Швидкість - гранична. Сиру дати полежати на столі рівно 1 добу (якщо тепло -
ніч). Так він «розквітне», відкривши весь свій ароматний і смаковий букет.
Перед натиранням на дрібній тертці, трохи підморозити його. Вам після цього
буде простіше перетворити його в дрібну стружку.
Багет розрізати вздовж, а потім на порційні шматки.
Розігріти на сковороді масло вершкове.. Промокнути в ньому кожен шматочок
багета з боку м'якоті. Намазати часниковою пастою. Але не весь шмат, а за
причепу «леопарда» - зонально. Густо посипати сиром.
Розтопити у формі 50 м-м масла. Викласти бутерброди. Дати
посмажитися 10 хвилин при 185 С в духовці. Знову густо посипати сиром і
поставити ще на 10 хвилин.
Подавати гарячими, як закуску до вина, пива або на сніданок,
за умови, що після нього вам не доведеться йти в офіс - запах часнику, як ви
розумієте, збережеться на весь день.