- середнє яйце куряче - 4 шт.;
- шоколад темний без смакових добавок і начинки - 60 гр-ів;
- борошно дрібна пшеничне - 1 ст-н;
- жирне свіже (перевірте!) молоко - 1 ст-н;
- йогурт натуральний (можна ягідний - але він змінить смак
страви) - 1 ст-н;
- густий сироп шоколадний - 2 ст.лож.;
- цукор або пудра кондитерська - 2 ст.лож.;
- кондитерський розпушувач - 2 ч.лож.;
- трохи солі - вона відтінятиме смак;
- пісне масло - в міру.
Як приготувати шоколадні млинці на йогурті;
Накришивши, не кваплячись, розтопіть наявний шоколад на щадить водяній бані. Окремо в мисці або глибокої піалі збийте яйця до негустий піни. Влийте, продовжуючи збивати, розтоплений шоколад. Але увага - якщо шоколад буде вище кімнатної температури, яйця перетворяться в шоколадний омлет!!!
Якщо введення шоколаду вдасться, додайте інші інгредієнти -
йогурт, молоко, шоколадний сироп. Зробивши суміш однорідної, введіть цукор і
сіль, перемішуючи до тих пір, поки вона на 100%-тов не розчиняться. Тільки
тепер, просіваючи невеликими порціями, вмешивайте в млинцеву суміш борошно,
заздалегідь перемешенную з усім обсягом зазначеного вище розпушувача.
На наступні 15-ть хвилин дайте млинцевої суміші вистоятися.
А після знову збийте, оскільки шоколад може трохи осісти. Випікати шоколадні
млинці слід при середній температурі в мінімумі олії. Скоринки домагатися не
слід, польку в результаті шоколад, що входить в рецепт, може пригоріти і дати
неприємний смак. Тому головне - готовність кожного млинця, ніж його зовнішній вигляд.