Рецепт млинців на пиві:
- яйце куряче свіже і велике - 2 шт.;
- пиво, краще не фільтроване - 1 склянка;
- молоко жирне - 1 склянка;
- борошно пшеничне вищий сорт - 1 склянка;
- цукор дрібний (можна скористатися кавомолкою) - 1 ст.лож.;
- сода суха не в грудках (не зійде) - пол ч.лож.;
- сіль - обов'язково, але трохи;
- пісне масло - 4 ст.лож.
Як приготувати млинці на пиві:
Збити яйця до густої піни. Щоб краще піднялася, можна під час збивання тримати ємність з ними на водяній бані, а попередньо додати близько 1-ої щіпки солі. Влити пиво, і перемішавши, молоко. Увага: залишити 3 ст.лож. молока і підігріти. Відправити на 20 хвилин в тепло - можна поставити на табуретці біля батареї.
Повернути суміш на збивання. Тепер, просіваючи по 1-ой
ст.лож., вводимо в неї борошно. Як тільки блинная суміш загусне, розвести в
теплому молоці цукор і соду. Збити і відразу влити в тісто. Тільки після цього
додати потрібну по рецептурі кількість олії. Знову дати постояти близько 20-ти
хвилин. Але на цей раз при кімнатній температурі - без додаткового обігріву.
Обсмажувати, як і будь-млинці-класик - до гарного кольору і
повної готовності. А от подавати млинці на пиві найкраще з соленою м'ясної,
сирної або рибною начинкою. Або з м'ясним баликом, як на фото, яке ми зробили,
приготувавши дане блюдо на своїй редакційній кухні.