Рецепт сирних млинців (млинців з сиром):
- пшенична «біла» борошно - 2,5 скл;
- цукор дрібний - 100 гр-ів;
- яйце середньої куряче - 5 шт.;
- масло вершкове, бажано максимальної жирності - 200 гр-ів;
- молоко середньої жирності - 3 скл;
- сир твердий, краще з сильним запахом - 300 гр-ів;
- сіль - майже ціла ч.лож.
Як приготувати сирні млинці (млинці з сиром):
Відправивши в морозильник хвилин на 20-ть сир, натерти його
на дрібній з терок або на спеціальній машинці, яку ви використовуєте, вводячи
сир у спагеті або посипаючи їм піцу. У сирну крихту ввести молоко, яєчні жовтки
(яйця попередньо слід розділити). Збивши всі (можна використовувати як міксер,
так і віночок), вводити, не перестаючи помішувати, інші інгредієнти: борошно; цукор;
обов'язково сіль.
Збивши до стійкої піни білки, ввести їх, перемішуючи тісто
по причепу бісквіта.
В іншому випікання сметанних млинців не відрізняється від
традиційного виду приготування подібного страви - смажать їх з двох сторін на
розпеченій сковороді, формуючи за розміром близькій до чайного блюдця. Подають гарячими не зі свіжими ягодами і не з
цукром, розтопленим в підігрітому маслі, а тільки з соленными заправками або
обсмаженої ковбаскою.