Рецепт млинців тірамісу:
- борошно кращого гатунку пшеничне - 2 склянки;
- какао-порошок - 2 ст.лож.;
- розпушувач - 2 ч.лож.;
- сода харчова, трохи посушенная в СВЧ- пол ч.лож.;
- сіль - трохи;
- жирне молоко -1,5 склянки;
- сметана жирна - 100 гр-ів;
- тепле масло вершкове - 4 ст.лож.;
- яйце покрупней куряче - 3 шт.;
- ванілін - трохи;
- експрессо в порошку - 4 ст.лож.;
- сир маскарпоне або некислий сир - 125 гр-ів;
- цукор подрібніше - 2 ст.лож.;
- вершки 30%-ної жирності - 1 склянка.
Як приготувати млинці тірамісу:
Почнемо з приготування крему. Для початку швидкісним взобьем міксером в густу «стоячу» піну вершки, попередньо перемішавши їх з сиром маскарпоне. А потім ввівши туди весь потрібний для походять нам рівня солодощі цукор. Відразу по готовності вершково-сирну масу слід помістити, накривши, холодильник.
Тільки тепер візьмемося за приготування млинців. У великій
мисці (так зручніше) змішаємо муку, какао-порошок, розпушувач, цукор, і
обов'язково соду і пройшла через кавомолку сіль. Окремо змішаємо молоко зі
сметаною, збивши їх до граничної однорідності. Туди ж додамо експрессо-порошок
, окремо збийте до легкої пінки яйця. Увіллємо, попередньо розтопивши, масло і
додаємо ванілін.
Тепер зведемо всі складові млинців разом, промешав їх хвилин
5-7-м міксером, поки не піде останній грудочку. Перевіримо тісто ложкою. Якщо
виявиться, що він стікає, не залишаючи слідів - ложка залишається майже чистою
- додамо кілька грамів борошна. Наше завдання - домогтися консистенції 2%-го
кефіру.
Тепер посмажимо млинці на вершковому маслі, оскільки
використання пісного зробить смак примітивним, позбавивши благородності. Дамо
млинців охолонути до ледь теплого і перемажем їх кремом. Варіанти остаточного
оформлення страви можуть бути якими завгодно. Тому дієте так, як вам підказує
ваша кулінарна фантазія.
Перед подачею млинці в стилі тірамісу слід охолодити. А
перед тим, як поставити на стіл, їх потрібно присипати какао.