Млинці тірамісу.



 
Рецепт млинців тірамісу:
- борошно кращого гатунку пшеничне - 2 склянки;
- какао-порошок - 2 ст.лож.;
- розпушувач - 2 ч.лож.;
- сода харчова, трохи посушенная в СВЧ- пол ч.лож.;
- сіль - трохи;
- жирне молоко -1,5 склянки;
- сметана жирна - 100 гр-ів;
- тепле масло вершкове - 4 ст.лож.;
- яйце покрупней куряче - 3 шт.;
- ванілін - трохи;
- експрессо в порошку - 4 ст.лож.;
- сир маскарпоне або некислий сир - 125 гр-ів;
- цукор подрібніше - 2 ст.лож.;
- вершки 30%-ної жирності - 1 склянка.



Як приготувати млинці тірамісу:

Почнемо з приготування крему. Для початку швидкісним взобьем міксером в густу «стоячу» піну вершки, попередньо перемішавши їх з сиром маскарпоне. А потім ввівши туди весь потрібний для походять нам рівня солодощі цукор. Відразу по готовності вершково-сирну масу слід помістити, накривши, холодильник.
Тільки тепер візьмемося за приготування млинців. У великій мисці (так зручніше) змішаємо муку, какао-порошок, розпушувач, цукор, і обов'язково соду і пройшла через кавомолку сіль. Окремо змішаємо молоко зі сметаною, збивши їх до граничної однорідності. Туди ж додамо експрессо-порошок , окремо збийте до легкої пінки яйця. Увіллємо, попередньо розтопивши, масло і додаємо ванілін.
Тепер зведемо всі складові млинців разом, промешав їх хвилин 5-7-м міксером, поки не піде останній грудочку. Перевіримо тісто ложкою. Якщо виявиться, що він стікає, не залишаючи слідів - ложка залишається майже чистою - додамо кілька грамів борошна. Наше завдання - домогтися консистенції 2%-го кефіру.
Тепер посмажимо млинці на вершковому маслі, оскільки використання пісного зробить смак примітивним, позбавивши благородності. Дамо млинців охолонути до ледь теплого і перемажем їх кремом. Варіанти остаточного оформлення страви можуть бути якими завгодно. Тому дієте так, як вам підказує ваша кулінарна фантазія.
Перед подачею млинці в стилі тірамісу слід охолодити. А перед тим, як поставити на стіл, їх потрібно присипати какао.