Торт з манки.



Рецепт торт з манки:
- манки звичайної - 1 скл.;
- цукор пісок - 1 скл.;
- 1 велике яйце;
- кефір жирний, але не густий - 1 скл.;
- топлене вершкове тепле масло - 100 гр-ів;
- борошно кондитерська - 1 скл.;
- трішки солі;
- сода - 1 ч.лож.;
- трішки лимонної кислоти;
- за бажанням будь-які горіхи, світлий родзинки, ванільний цукор - що любите, то і додавайте.

Як приготувати торт з манки:

Всі зазначені трохи вище манку, кефір, цукор, яйце збиваємо в чаші кухонного комбайна до повної однорідності. Залишаємо, не переливаючи мінімально на 4-ри години, в ідеалі - на 14-ій годині. Дивимося, як набухаючи, манка помітно збільшується в своєму обсязі. Тільки тепер, підігрів, вводимо масло. Збиваємо. Вводимо ще борошно, ч.лож. соди, горіхи і заздалегідь завчений і віджатий родзинки. Підсолюємо і додаємо трішки лимонної кислоти. Перемішуємо тісто на цей раз лопаткою або великою ложкою.


Заливаємо у форму з харчового (визначається за відсутності запаху) силікону. Якщо форма звичайна, натираємо шматочком теплого сливоч.масла і обсипаємо манкою. У цьому випадку наш майбутній торт не пригорить при випічці. Дозволяємо 30-ть хвилин настоятися. Поки ж даємо нагрітися духовці - 190 С. Випікаємо торт з манки від 30-ти до 45-ти хвилин, перевіряючи його стан паличкою. Але тортик буде трохи мокроват. А тому визначаємо готовність не за рівнем сухості палички, а по тому, що вона, після проколювання коржа, залишається чистою.
Діставши з форми, а до цього з духовки, можемо розміщувати на коржі, а можемо обмазати будь-яким кремом (шукайте їх рецепти у відповідному розділі нашого довідника) або поливаємо шоколадом. Можна використовувати і будь-яке густе варення. Прикрашаємо так само на свій розсуд.




Увага: Можна розділити приготоване тісто на будь-яку кількість частин, випікаючи його окремими кордом. Такий торт з манки буде і зручніше промащувати, і простіше прикрашати. Шари просочення можуть чергувати один одного.