Рецепт варення з черешні з кісточками:
- черешня велика не переспевшая - 1000 гр-ів без хвостиків;
- цукор дрібний - 1200 гр-ів;
- лимонна в дрібних кристалах кислота - 4 гр-ів;
- ванільний цукор - 1-н пакетик.
Як приготувати варення з черешні з кісточками:
Вибрати велику, одна в одну, середньої стиглості черешню. Одну стиснути між пальцями, якщо тріскається, а не перетворюється в кашку - підходить. Видалити хвостики. Ретельно промити в холодній проточній воді. Струмінь - щадна. Опустити на 3-ри хвилини у воду - 90 С. Відцідити. Сушити черешню не обов'язково.
Зварити сироп з розрахунку 300 мл-води на 1000 м-м цукру.
Додати лимонну кислоту. Розкласти черешню по банкам. Банки, як ви розумієте,
обов'язково простерилізувати. Залити сиропом, відразу знятим з вогню. Закрити
як традиційними кришками під ключ, так і будь-якими новомодними. Головне -
герметичними.
Перевернути і перевірити - не проникають чи бульбашки під
кришку. Залишити на 1-ні добу на столі. Знову перевернути і знову перевірити.
Якщо бульбашок немає, банки з черешнею можна сміливо відправляти на зберігання.
Зберігається таке варення всього 1-н рік - інакше кісточки
почнуть виробляти синильну кислоту. По закінченню цього терміну варення
потрібно або утилізувати, або відправити його для виробництва напою, вельми
нагадує своїм смаком відому ракію.
Примітка: Можна
зробити більш густе варення. Для цього додаємо черешню в киплячий не бурхливо
сироп, варимо 30 хвилин. Потім даємо настоятися 6 годин. Повторюємо цю
процедуру ще 2-жды, і тільки після цього відправляємо в банки. Але, не
дивлячись на це, і таке варення зберігатися більше 1-го року не може.