Варення з черешні з кісточками.




Рецепт варення з черешні з кісточками:
- черешня велика не переспевшая - 1000 гр-ів без хвостиків;
- цукор дрібний - 1200 гр-ів;
- лимонна в дрібних кристалах кислота - 4 гр-ів;
- ванільний цукор - 1-н пакетик.


Як приготувати варення з черешні з кісточками:

Вибрати велику, одна в одну, середньої стиглості черешню. Одну стиснути між пальцями, якщо тріскається, а не перетворюється в кашку - підходить. Видалити хвостики. Ретельно промити в холодній проточній воді. Струмінь - щадна.  Опустити на 3-ри хвилини у воду - 90 С. Відцідити. Сушити черешню не обов'язково.
Зварити сироп з розрахунку 300 мл-води на 1000 м-м цукру. Додати лимонну кислоту. Розкласти черешню по банкам. Банки, як ви розумієте, обов'язково простерилізувати. Залити сиропом, відразу знятим з вогню. Закрити як традиційними кришками під ключ, так і будь-якими новомодними. Головне - герметичними.
Перевернути і перевірити - не проникають чи бульбашки під кришку. Залишити на 1-ні добу на столі. Знову перевернути і знову перевірити. Якщо бульбашок немає, банки з черешнею можна сміливо відправляти на зберігання.


Зберігається таке варення всього 1-н рік - інакше кісточки почнуть виробляти синильну кислоту. По закінченню цього терміну варення потрібно або утилізувати, або відправити його для виробництва напою, вельми нагадує своїм смаком відому ракію.
Примітка: Можна зробити більш густе варення. Для цього додаємо черешню в киплячий не бурхливо сироп, варимо 30 хвилин. Потім даємо настоятися 6 годин. Повторюємо цю процедуру ще 2-жды, і тільки після цього відправляємо в банки. Але, не дивлячись на це, і таке варення зберігатися більше 1-го року не може.