Рецепт брускетти з яблуком:
- соковите яблуко і солодке - 1 шт.;
- чіабатта (легко замінюється найсвіжішими батоном) - 3
шматка;
- розмарин - 1 свіжа гілочка;
- цукор великий - 2 ст.лож.;
- оливкова олія;
Як приготувати брускетту з яблуком:
Яблуко моєму. Не чистячи, трохи, сильно притискаючи рукою, катаємо на столі. Так після подачі кожен без проблем зможе зняти шкірку, якщо вона йому не подобається. Нарізаємо яблуко красивими тонкими часточками. Насіння виймати не обов'язково. Принаймні в традиційному рецепті вони залишаються.
На сковороді в
киплячому оливковій олії розчиняємо цукор. Кидаємо туди часточки яблук і
обсмажуємо на дуже сильному вогні. Готовність визначаємо самі. Додаємо розмарин,
який повинен пробути в сиропі мінімум 2-ві хвилини. Яблука знімаємо, і сироп
вымаливаем хлібом. Стежимо, щоб його вистачило на кожен шматочок. Увага: перед
цим рівне 1-ну хвилину хліб потрібно підсушити в духовці при 200 С. Потрібно
домогтися найтоншої скоринки без втрати загальної м'якості м'якушки.
Вкладаємо на хліб яблучні дольки. При бажанні прикрашаємо
збитими вершками або додаємо для пікантності пару крапель соку грейпфрута. Подаємо
з міцним зеленим чаєм.