Рецепт татарського біфштексу на хлібі:
- вирізка без жив і жиру яловича - 800 гр-ів;;
- цибуля середній без гіркоти - 2 шт.;
- яєчні жовтки від 4-ох середніх яєць;
- пісне масло - 4 ст.лож.;
- кетчуп натуральний - 1 ст.лож.;
- гірчиця європейських сортів (можна з хріном) - 1 ст.лож.;
- паприка дрібно мелена - 1 ч.лож.;
- кмин - трохи;
- перець - так само;
- сіль - дрібна.
- грінки (краще житні) - 8 шт.;
- часник - 3 дрібних зубки;
- огірок гострий маринований - 1 шт.
Як приготувати татарський біфштекс на хлібі:
М'ясо, повністю вирізавши все, крім червоної м'якості,
нарізати на годину покласти в солону воду. Не обмиваючи, пропустити 3 рази
поспіль через дрібну м'ясорубку. Блендер для подрібнення не використовувати!!! Натерти на дрібній тертці (готуйтеся - будете
плакати) часник, цибуля, солоний огірок. Змішати це з фаршем. Вести спеції,
кетчуп, гірчицю, паприку, кмин. Вмішати яєчні жовтки, попередньо збивши їх, але
не до піни. Обов'язково ввести пару ложок олії. Додати спеції. Спробувати. Якщо
солі замало, додати і ще раз перемішати.
Сформувати велику котлету, пам'ятаючи, що татарський
біфштекс подається сирим. Зверху розбити яйце. Дати масі полежати 2 години в теплі.
Перед подачею підсмажити грінки, які слід обов'язково
скропити олією і натерти часником - рясно. Також можна подати часточки лимона,
майонез, нарубані соління, будь-які трави. А подавати не у вигляді бутербродів
(дивіться фото). Кожен гість буде намазувати собі бутерброди сам.