Рецепт дерунів (рецепт дерунов):
- картоплю, що добре розварюється - 1 кг;
- яйця, що мають яскраві жовтки - 2 шт.;
- цибулини - 4 шт.;
- борошно - 4 ст.лож.;
- часник - 3 зубки;
- шампіньйони - 7 великих грибів;
- пісне масло - багато.
- сіль і перець - без сорому;
для заправки:
- будь-яка свіжа зелень;
- солоні огірочки;
- жирна сметана.
Як приготувати деруни:
Картоплю помити і почистити. Нарізавши, пропустити через дрібну решітку м'ясорубки.. Вбити в перемелену картоплю яйця, сіль, перець. Спробувати на смак, який при необхідності слід зробити трохи яскравіше. Якщо ви пересолили, додайте ще 1-ну - 2-ве картоплі.
Гриби, почистивши і помивши, розімніть вилкою в крихту.
Додайте їх у фарш. Подрібнивши часник, також відправте його в тісто.
Розжаримо на великій сковорідці велику кількість олії, і
обсмажуйте деруни у великій кількості олії. Температура повинні бути високою.
Приготуйте соус, який поддадите до цього феноменально-найсмачнішої
страви: нарубайте зелень, наріжте солоні огірочки маленькими кубиками, візьміть
сіль, і все це змішайте зі сметаною. Тепер можна подавати деруни, щоб отримати
максимально задоволення від їх поїдання.
Смачного!!!