Рецепт омлета з червоною рибою.
- яєць (а ми готуємо «сімейний» омлет) - 8 шт.;
- нарізки будь-якої червоної риби холодного копчення - 100 гр-ів;
- сік (через сито) половинки стиглого лимона;
- масло підвищеної жирності вершкове - 60 гр-ів;
- вершків не менше 20% жирності - 40 гр-ів;
- будь-яка свіжа зелень - 2 ст.лож.;
- спеції;
- якщо риба не солона - сіль морська.
Як приготувати омлет з червоною рибою:
Спершу нарізаємо кубиками червону рибу. Якщо трапляються кісточки, без роздумів видаляємо їх.
Гріємо на паровій бані половину вершкового масла і всі
вершки. Готове при повному розчиненні олії. Відставляємо, оскільки якщо вести
цю суміш гарячої в омлет, той згорнеться. Віночком до першої піни збиваємо 7 яєць
з розтопленим маслом і вершками. Одне вводимо після цього, трохи розмішати
виделкою. Воно додасть майбутнього омлету дивовижну «сільську» структуру.Додаємо
в яєчну суміш нарубану (якщо хочете, можна сміливо обійтися і без неї) зелень,
і, звичайно ж, рибні шматочки.
Притрушиваем спеціями. Пробуємо на сіль. Якщо останній мало,
додаємо. Мішаемо без фанатизму, і тільки тепер (див.вище) вводимо 8-е яйце. Розтоплюємо
масло на самому повільному вогні. І на ньому ж під щільною кришкою в режимі
«неспішного томління» готуємо омлет. Перед подачею вирішуємо - подаємо його у
вигляді складеного прямо на сковороді навпіл млинця (європейська кухня) або
збивши виделкою (кухня США).
Омлет з червоною рибою подається без соусу, з невеликим
додаванням зелені. Але це - не закон, а тому сервірувати страву ви можете як
завгодно, подаючи його з будь-яким соусом, що любимо вашою родиною.