Як приготувати Київський торт по ГОСТУ
Для коржів:
- 200 гр-ів білків
- 50 гр-ів цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 45 гр-ів борошна
- 150 гр-ів горіхів (кешью або фундук)
- 185 гр-ів цукру
Для крему:
- 200 гр-ів цукру
- 1 яйце
- 150 мл-ів молока
- 250 гр-ів масла
- 10 гр-ів г какао
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 ст. л. коньяку
Рецепт Київського торту по ГОСТУ
Коржі:
Білки залишити на ніч у теплому місці. На слід день змішати
борошно, горіхи (підсмажити і подрібнити), і цукор.
Білки збити з цукром, додати сухі інгредієнти. Розкласти в 2
форми (одна трохи більше) і випікати при 150С 2 години. Коржі повинні охолонути
ніч.
Крем:
Молоко змішати з яйцем, додати цукор, поставити на вогонь і
довести до кипіння. Варити 4-5 хвилин.
Перелийте в миску і накрийте плівкою. Масло збийте добела з
ванільним цукром. Не припиняючи збивати, по ложці додайте сироп. Частина крему змішайте
з какао і збийте. В білий крем додайте 1 ст л коньяку.