Рецепт закуски з оселедця в листковому тісті:
- оселедець ніжного соління (краще філе) - 250 г-м;
- листкове бездріжджове магазинне тісто - 250 г-м;
- середня яскрава буряк - 200 г-м;
- хрін великий (так його буде легше натерти) - 1 ст.лож.;
- сметана жирна - 2 ст.лож.;
- зелений салатний цибуля - 10-ок пір'я;
- яблуко солодке;
- будь-які спеції за смаком.
Як приготувати закуску з оселедця в листковому тісті:
Почати слід з розморожування тесту. Робити це потрібно,
виклавши тісто на стіл, прибравши упаковку тільки після того, як воно стане
повністю пластичним. Інакше тісто розколеться на окремі фрагменти і у вас
нічого не вийде. Працювати краще на рівному столі, змоченому (дуже обережно)
пісним маслом.
За допомогою спеціального ножа для піци бездріжджове тісто
розрізати на шматочки в 4-ре - 6-ть сантиметрів. Змінивши ніж на звичайний,
зробити по периметру (1 см. від краю) прямі глибокі, але не наскрізь, надрізи.
Виклавши на плівку для випічки або спеціальний папір,
запекти при 180 С до повної готовності. Зробіть більше шматочків, ніж потрібно.
Один-два з них можна буде розрізати, щоб перевірити на готовність. І
пам'ятайте: у газових духовках центральна частина дека пропікається гірше, ніж
краї. Коли коржики запекутся, дати їм трохи охолонути. А після, поддевом ложкою
вийняти серединки, щоб отримати «коробочки».
Начинка: оселедцеве філе збити блендером. Зваривши, очистити
буряк і натерти її на дрібній тертці. Так само вчинити, попередньо очистивши, з
хріном. Змішати овочеве пюре з оселедцем, заважаючи виделкою. Тепер додати
сметану і перемішати до однорідного кольору.