Рецепт котлет з лосося з сиром:
- філе товстіший лососеве - 500 г-м;
- некислий сир жирний - 200 г-м;
- яйце;
- свіжа булка без кірки - 3 великих скиби;
- жирне свіже молоко - 150 мл-у;
- спеції, включаючи дрібну сіль;
- вівсяні невареные пластівці - для панірування;
- пісне масло.
Як приготувати котлети з лосося з сиром:
Хвилини на 2-ві замочіть хлібні скибки в теплому молоці, і, беручи всією рукою, відіжміть. Не насухо.
Лососеве філе, ще раз перевіривши наявність у ньому кісток
(вони найчастіше трапляються), перекрутити на м'ясорубку з дрібними отворами
решітки. Разом з ним перекрутіть і сир, чергуючи його з шматочками філе.
В отриманий фарш ввести віджату булку, яйце. За смаком
присипати сіллю. Притрусити з млина для перцю. Якщо ви хочете додати
«радянський» смак, введіть в фарш мускатний горіх. І тільки тепер все гарненько
перемішайте. Лососеві котлетки формуйте будь-якої форми і розміру, викладаючи
їх на дошку, змочену олією. Коли вони будуть готові, обваляйте їх в пластівцях
вівсянки. Хоча це не обов'язково.
Обсмажити у великій порції олії до утворення ніжної
скоринки. Якщо котлетки з лосося смажаться без панірування з вівсянки, час
обсмажування скорочується в 2-ва рази. Тепер, склавши в емальовану каструльку
або в каструльку з полірованим дном, протушкувати їх під нещільної кришкою 7-м
хвилин. На дно не забудьте вилити 6-ть ст.лож. гарячої води, розвівши в ній
полщепотки солі.
Примітка:
неймовірно смачний соус до риби можна приготувати, змішавши в одній ємності
гірчицю і майонез або майонез і гострий кетчуп. На худий кінець можна збити
томатну пасту, сметану, перець чилі і сіль.