Рецепт «Лосось з апельсиновим джемом»:
- або лосось або сьомга - 500 гр-ів;
- апельсин (червоний) - 1 шт.;
- м'яка гірчиця (можна «діжонська») - 2 ст.лож.;
- апельсиновий без гірчинки джем - 2 ст.лож.;
- соєвий густий (можна випарувати) соус - 2 ст.лож.;
- коріандр крупного помелу - 0,5 ч.лож.;
- кунжутне самостійно підсмажене насіння (ми обійшлися без
них) - 2 ст.лож.
Як приготувати лосось з апельсиновим джемом:
За допомогою спеціального приладу або столової ложки вичавлюємо з розрізаного навпіл апельсина сік. Збити сік з гірчицею. Ввести в суміш апельсиновий джем, і продовжуючи орудувати віночком або додати соєвий соус і заздалегідь подрібнений коріандр. Увага - краще обійтися без міксера, так як грубозерниста структура соусу дуже важлива.
Обрану рибу (см.рецепт) нарізати будь-якого відповідного
розміру порційними шматками або шматочками. Викласти їх одним шаром, не даючи стикатися, у
форму. Дно останньої краще промаслить. Хоча можна вистелити його папером для
запікання. Залити щедро зверху приготованим соусом, використовуючи його в
якості маринаду - витримати в ньому рибні шматочки 1 годину в теплі.
До кінця маринування температура духової шафи повинна
складати 180 С. Відправляємо туди жаровню, відразу щільно прикривши дверцята. Через
10 хвилин присипаємо (якщо хочемо) підсмаженими кунжутним насінням. І тримаємо
ще близько 7 хвилин при зазначеній температурі трохи вище.