Рецепт скумбрії під грибним соусом:
- цілісна скумбрія, а не філе - 1 кг;
- гриби сушені - 330 гр-ів;
- вершки максимальної жирності - 400 мл-в;
- помідор соковитий - 1 шт.;
- велика цибуля ріпчаста (червоний) - 1 шт.;
- перець дрібного помолу морська (вона краще при
приготуванні) сіль, але не йодована;
- якщо хочете підсилити смак - будь-яка приправа грибна;
- пісне не «домашнє» масло.
Як приготувати скумбрію під грибним соусом:
Скумбрію промити, очистити, користуючись серветками, від нутрощів. Обезголовити, зрізати плавники. Нарізати поперек хребта порційними шматками. Обтерти перцем. Присипати, включаючи животики, сіллю.
Швидко, кожні 10-ть секунд перевертаючи, обсмажити в
розпеченому пісному маслі.
Нарізати великими
півкільцями вже очищений цибулю. Давши грибів постояти з півгодини в гарячій
воді, нарізати і їх, якщо вони будуть великими. Обдавши окропом, очистити томат
від шкірки, і ложкою протерти через сито.
У чистій сковороді, обсмаживши до кольору міді цибулю,
протушкувати на повільному вогні введені в нього гриби - 7-м хвилин, а потім -
3-ри хвилини - томат. Так само притрусити сіллю і дрібним перцем. Тільки тепер
влити жирні вершки, давши їм загустіти. На це потрібно при сильному вогні до
3-ох хвилин.
Ввести в отриманий соус шматочки обсмаженої скумбрії,
дозволивши їм потомитися під кришкою 4-ри хвилини. Уважно стежте за кухонними
годинами, інакше отримаєте рибну «кашу»!!!