Рецепт млинців на вершках по-американськи:
- яйце «коричневі» великі куряче (можна з подвійним жовтком)
- 3 шт.;
- вершки 10-20% - 480 мл-в;
- борошно 1-й сорт пшеничне - 290 гр-ів;
- цукор дрібний - 6 ст.лож.;
- сода - ½ чайної ч.лож.;
- сіль - пара крупинок;
- ванілін - так само;
- кориця - так само;
- кленовий сироп, який можна легко замінити соком з
варенням, джемом або розтопленим медом.
Як приготувати млинці по-американськи на вершках:
Обов'язково стежачи за тим, щоб перші не потрапили в другі, поділяємо жовтки і білки в різні сухі ємкості. Білки, посоливши, перетворюємо міксером «стоячу» піну. Розтираємо жовтки з корицею, ваніллю, содою, цукром. Тільки після того як цукор перестане відчуватися під ложкою, вводимо борошно. Замінюємо ложку віночком, і збиваємо жовткову суміш.
Після здобуття нею однорідного виду в 3-ри порції вводимо
білки. Перемішуємо ложкою або спеціальною лопаткою. Сковорода нагрівається, як і для випікання
традиційних російських оладок. Натирається серветкою, просоченою пісним маслом.
Печуться млинці великими і товстими на середньому полум'я.
Одна сторона пропікається трохи більше другий. Так вони будуть ніжніше. Подаються,
як показано на картинці - порційними стопками, рясно политими будь-яким
солодким соусом або сиропом.
Примітка: Деяким
подобається вводити в тісто 1 ст.лож. Розтопленого сливоч.масла, а також
замінювати соду кондитерським розпушувачем.
Смачного!!!