Рецепт «Яловичий гуляш з підливою»:
- парна яловичина - 0,5 кг-ма;
- ріпчаста краще салатна цибуля -1 шт.;
- борошно 2-го сорту - 1 ст.лож.;
- морква - 1 шт.;
- сметана жирна жива - 1 ст.лож.;
- томатна паста домашнього, якщо ви готуєте для дітей,
приготування - 1 ст.лож.;
- сіль - помірно;
- лавровий лист цільний - не більше 2-х невеликих листків.
Як приготувати яловичий гуляш з підливою.
Розкладіть всі продукти на столі, щоб згодом нічого не забути. Видалити з м'яса все, крім рожевої м'якоті. Відмовившись від м'ясорубки і тим більше блендера, цибулю і моркву дрібно наріжте.
Змастивши форму з високими стінками пісним маслом, викладіть
в неї нарізане акуратними (суворо поперек волокон) шматочками м'ясо.
Змішайте овочі з сіллю. Насипте їх рівним шаром поверх м'яса. Акуратно, щоб овочі не попливли до одного краю
жаровні, влийте в неї 1-н склянку окропу (200-230 мл-в). Протушкувати м'ясо на
трохи більшому, ніж маленький, вогні, до готовності. Час від часу підливайте
окріп, якщо верхівки м'ясних шматочків почнуть роздягатися. Орієнтовний час
готування - 40-45-ть хвилин. Якщо почне пригорати, заважайте, не ламаючи м'ясні
шматочки.
Спробуйте шматочок м'яса на сіль - якщо виявиться прісним,
саме час його трохи посолити. Але підсолювати слід не саме м'ясо, а соус.
Перемішайте. Через 3 хвилини втопіть в соусі заздалегідь приготовану лаврушку.
В половині склянки теплої (до 27-ми З) води розведіть сметану, борошно і томатну пасту. Збийте до повного зникнення грудочок. Проціджувати не обов'язково. Влийте майбутній соус в жаровню і всі дуже обережно перемішайте. Дайте гуляшу протушкувати ще від 5-ти до 7-ми хвилин, стежачи за тим, наскільки він стає густим. Увага, якщо соус загусне понад міру, не намагайтеся розводити його сметаною або водою, так він піде грудками!!!
В половині склянки теплої (до 27-ми З) води розведіть сметану, борошно і томатну пасту. Збийте до повного зникнення грудочок. Проціджувати не обов'язково. Влийте майбутній соус в жаровню і всі дуже обережно перемішайте. Дайте гуляшу протушкувати ще від 5-ти до 7-ми хвилин, стежачи за тим, наскільки він стає густим. Увага, якщо соус загусне понад міру, не намагайтеся розводити його сметаною або водою, так він піде грудками!!!