Яловичий гуляш з підливою.



Рецепт «Яловичий гуляш з підливою»:
- парна яловичина - 0,5 кг-ма;
- ріпчаста краще салатна цибуля -1 шт.;
- борошно 2-го сорту - 1 ст.лож.;
- морква - 1 шт.;
- сметана жирна жива - 1 ст.лож.;
- томатна паста домашнього, якщо ви готуєте для дітей, приготування - 1 ст.лож.;
- сіль - помірно;
- лавровий лист цільний - не більше 2-х невеликих листків.



Як приготувати яловичий гуляш з підливою.

Розкладіть всі продукти на столі, щоб згодом нічого не забути. Видалити з м'яса все, крім рожевої м'якоті. Відмовившись від м'ясорубки і тим більше блендера, цибулю і моркву дрібно наріжте.
Змастивши форму з високими стінками пісним маслом, викладіть в неї нарізане акуратними (суворо поперек волокон) шматочками м'ясо.
Змішайте овочі з сіллю.  Насипте їх рівним шаром поверх м'яса.  Акуратно, щоб овочі не попливли до одного краю жаровні, влийте в неї 1-н склянку окропу (200-230 мл-в). Протушкувати м'ясо на трохи більшому, ніж маленький, вогні, до готовності. Час від часу підливайте окріп, якщо верхівки м'ясних шматочків почнуть роздягатися. Орієнтовний час готування - 40-45-ть хвилин. Якщо почне пригорати, заважайте, не ламаючи м'ясні шматочки.
Спробуйте шматочок м'яса на сіль - якщо виявиться прісним, саме час його трохи посолити. Але підсолювати слід не саме м'ясо, а соус. Перемішайте. Через 3 хвилини втопіть в соусі заздалегідь приготовану лаврушку.


В половині склянки теплої (до 27-ми З) води розведіть сметану, борошно і томатну пасту. Збийте до повного зникнення грудочок. Проціджувати не обов'язково. Влийте майбутній соус в жаровню і всі дуже обережно перемішайте. Дайте гуляшу протушкувати ще від 5-ти до 7-ми хвилин, стежачи за тим, наскільки він стає густим. Увага, якщо соус загусне понад міру, не намагайтеся розводити його сметаною або водою, так він піде грудками!!!
Паралельно приготувавши гарнір (будь-який!) викладіть його вершиною вулкана на тарілку - щоб в середині утворився невеликий кратер. Саме в нього покладіть м'ясо і трохи соусу. І соусом ж полийте стінки «вулкана».

А можна подавати гуляш з яловичини так