Рецепт сирнрого хлібу в духовці
- хліб (бажано брати білий хліб пшеничний у вигляді цегли),
- сир твердий (той, який добре плавиться, наприклад, чеддер
або російський),
- вершкове масло - приблизно 50 гр.,
- чорний перець мелений, зелень і інші приправи по-смаку.
Як приготувати сирний хліб в духовці:
Хліб наріжте на квадрати так, щоб не дорізати до дна буханки
(квадратики хліба не повинні розсипатися, а тому не беріть хліб для цієї страви
занадто м'який), і «цеглинка» хліба залишився цілим.
Сир наріжте скибочками. Між квадратиками хліба покладіть
нарізаний сир.
Масло розтопити в мікрохвильовці або гарячій воді, додайте
перець і зелень, посоліть по-смаку якщо хочете. Цією сумішшю полийте хліб і
відправте його в духовку (при бажанні, хліб попередньо можна покласти у фольгу
або папір для випічки - це вже теж по-смаку, тому хліб загорнутий виходить
більш ароматним і ніжним, ніж без них).
Час приготування сирного хліба залежить від вашої духовки і
від того, загортали його в фольгу. Якщо ви пекете у фользі або папері, час
потрібно більше ніж без усього( я печу 10-20 хвилин при температурі 180-200
градусів). Коли хліб підрум'яниться - діставайте його і їжте!