Як приготувати м'ясний пудинг для дитячого харчування:
- пісне відварене (якщо дитина схильна до повноти) м'ясо -
100 г-м;
- молоко - 0,5 ст.;
- шматочок багета або сухого батона - до 40 г-м;
- 1 яйце;
- масло вершкове - 1 ч.лож.;
- сіль - до 1-ї щіпці.
Рецепт м'ясного пудингу для дитячого харчування:
Ідеальні для будь-якої страви дитячої кухні - нежирна
телятина або яловичина.
Відваріть м'ясо в підсоленій воді до стану, коли воно буде
легко протыкаться негострим ножем. Пропустіть його кілька разів через
м'ясорубку (решітка повинна бути дрібною). Або збийте в паштетный фарш на блендері.
До цього замочіть в молоці позбавлений кірок багет або
батон. Відіжміть і також подрібніть.
Тепер вручну перемішайте фарш. А потім дістаньте його з
ємності і кілька разів вдар об стіл, щоб вийшло повітря. Тільки після цього
додайте яйце, розділивши його попередньо на жовток і білок. Додайте саме жовток
і, природно, перемішайте.
Білок збити віночком або високошвидкісним міксером до густої
піни. Щоб вийшло краще, додайте сіль - буквально кілька крупинок. Введіть білок
у фарш, обережно, щоб з того не вийшло повітря, перемішуючи.
Перекладіть фарш з білком у форму або невеликі формочки.
Стінки форм попередньо обов'язково промажте рослинним або вершковим маслом. Це
захистить м'ясної пудинг від прилипання.
Готують цей пудинг для дітей на пару, не більше 20-ти
хвилин. А подають його або з овочами, або з будь-яким гарніром, включаючи
макарони, картопля, різні овочеві рагу.