Картопля фарширована в пароварці.




Рецепт картоплі фаршированої в пароварці.
- картопля середніх розмірів - 4 бульби;
- м'ясо будь-яке, але нежирне і свіже - по 35 г на порцію;
- велике яйце свіже - 1 шт.;
- сіль - обережно;
- батон або багет, краще несвіжі - по 10 г на порцію;
- цибуля - по 18 г на порцію.


Як приготувати картоплю фаршировану в пароварці.

 Картоплю старанно чистимо, видаляємо оченята і потемнелости, розрізаємо на дві поздовжні або поперечні половинки - вибір способу розрізу носить виключно естетичний характер. Чайною ложкою круговими (бурящими) рухами видаляємо картопляні серцевини, залишивши стінки приблизно в 5-7 чоловік.
Змішуємо фарш, пропустивши через м'ясорубку (в даному випадку блендером використати не потрібно - фарш після готування буде не таким соковитим) цибулю, м'ясо будь-яке, трохи віджатий батон багет або, трішки солі. Змішуємо (але не збиваємо, щоб фарш вийшов максимально щільним) заздалегідь розмішені в окремому посуді яйце.




Начиняємо получившимся фаршем картопляні чашечки. Фарш слід класти з гіркою, трохи придавлюючи долонею, щоб краще тримався. При бажанні можна змастити білком або жовтком, або присипати сушеними травами, а то й навіть борошном або крохмалем.
Складаємо чашечки в рясно змащену олією форму. Готуємо 40-ок хвилин, в кінці перевіряючи готовність проколюванням зубочисткою або добре заточеною сірником. Чим легше проходить, тим більше м'якою стала картопля.  Страву подаємо, давши йому охолонути буквально пару хвилин.
Як підливи можна приготувати білий соус - цілком дитячий і дуже смачний варіант.

Примітки:
* Зберігати картопляні чашечки з фаршем в холодильнику можна не більше 48-ми годин.
* Краще брати домашній фарш, оскільки складові частини магазинного можуть піднести дуже неприємні сюрпризи.
* Батон або багет можна замочувати в молоці, вершках, воді. Але не більше ніж на 5-ть хвилин!
* Віджимати його слід не сильно, до стану «щоб не капало».
* При бажанні ви можете збільшити час приготування пропонованого страви, адже технічні характеристики різних пароварок, можуть бути різними.



Картопля фарширована в пароварці.