Рецепт українських бубликів:
1 склянку теплого молока
30 гр-ів сирих дріжджів(я брала 2 чайних ложки сухих)
0.5 ч. ложки солі
3 ст. ложки цукру з гіркою
1 яйце
2 ст. ложки олії
борошно приблизно 2-3 склянки
мак для посипання
1 яйце для змащування
Я ще додала 3 ст. ложки розтопленого маргарину, і від себе
додала пакетик ванільного цукру.
Як приготувати українські бублики:
У теплому молоці розчинити дріжджі, в окремому посуді
змішати розтоплений маргарин,олія,цукор,ваніль,сіль,яйце,додати в молоко з
дріжджами,підсипаючи просіяне борошно замісити круте тісто,вимішувати кілька
хвилин,потім перекласти тісто в змащену маслом миску,накрити і поставити в
тепло на 1 час.Тесто підніметься не дуже сильно,так повинно бути,це через те,
що ми його трохи "забили".
Тісто, що підійшло обмять.На вогонь поставити каструлю з
водою,додати 2 ст. ложки цукру і 1 ст. ложку рослинної олії. Руки і робочу
поверхню змастити олією,тісто поділити на 10-11 кульок,накрити їх плівкою щоб
вони не обвітрювалися,потім проробляючи дірку в кульці і протягнувши його на
руку почати формувати бублики.В цей час вода закипить. Кидаємо в киплячу воду
по одному або двом бубликів,залежить від того якого розміру каструля,я кидала
по 2,вони в воді збільшаться в розмірі,слідкуйте за тим щоб бублики не прилипли
до дна каструлі,варити їх по пів хвилини,
коли спливуть виймати шумівкою і укладати на вистелений
папером і змащений вершковим маслом деко,поки бублики не обсохнуть пересувайте
їх щоб вони не прилипли до противню.Духовку включити на 200
градусов.Укладывайте ошпарені бублики на відстані 2-3 см один від одного,в
духовці вони ще підростуть. Коли всі
будуть готові мало спонукає їх в останній раз щоб не прилипли,змастити бублики
яйцем і добре посипати маком,випікати 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Бублики виходять як ті які були в дитинстві,саме обварювання
їх в окропі дає неповторний смак і консистенцію!Спробуйте,готуються вони дуже
швидко!