Рецепт горохового супу з горіхами:
- горох - 1.2 ст
- картопля - 2 шт
- цибуля - 1 шт
- рослинна олія - 1 ст. л
- волоські горіхи - 0.25 ст
- сіль, за смаком
- перець мелений, за смаком
- морква - 1 шт
- зелень
- сухарики
Як приготувати гороховий суп з горіхами:
Залити горох водою на 2 години. Якщо горох дроблений, цей
пункт можна пропустити. Закип'ятити 2-3 літри води, підсолити і всипати туди
горох.
Почистити картоплю, цибулю та моркву. Картоплю нарізати
кубиками і додати в каструлю до гороху. Цибулю і моркву дрібно нарізати.
На сковороді підігріти олію, додати туди цибулю. Коли цибуля
стане прозорою, додати моркву. Обсмажити 2-3 хвилини. Додати піджарку в суп.
Горіхи злегка потовкти у ступці або нарізати ножем. Коли
картопля і горох в супі стануть м'якими, додати в суп волоські горіхи, перець
і, якщо потрібно, сіль за смаком. Прогріти на повільному вогні ще 5 хвилин,
після чого вимкнути.
Подавати, посипавши за бажанням зеленню і сухариками.