Рецепт жаркого з дикого кабана:
- 1 кг. жирний шматок м'яса дикого кабана
- 50 гр-ів г шпику
- майоран
- 35 гр-ів жиру
- 20 гр-ів томату – пасти
- 1 ст. червоного вина
- сіль перець
- 1 пучок зелені для заправки
- 2 цибулини
- 2 лаврових листа
- 4 горошини чорного перцю
- 1/2 склянки оцту
- 2 склянки води
Як приготувати печеня з дикого кабана:
Відварити в солоній воді крупно порізану цибулю, зелень,
лавровий лист та перець горошком. Коли цибуля стане м'яким, додати оцет
отриманий маринад та залишити остигати.
З шматка кабана, який ви будете маринувати, перед гасінням
видалити шкіру, плівки та надлишковий жир. Залити м'ясо маринадом та поставити
для маринування на 2-ва дні. Час від часу перевертати м'ясо, щоб воно добре
добре просочилося з усіх боків. Потім вийняти м'ясо з маринаду, видалити з
нього всі спеції та нашпигувати смужками посыпанного майораном шпику.
Розігріти жир та смажити в ньому підготовлений шматок кабана
рівномірно з усіх боків. Перекласти м'ясо в зручну для гасіння посуд, додати
воду та вийняти з заправки овочі та поставити тушкувати на слабкому вогні 2,5-3
години. Коли м'ясо стане м'яким, вийняти, розрізати на шматки товщиною 1 сантиметр
та в тому ж порядку, в якому вони були нарізані, знову покласти в горщик, де
воно тушкувалося.
Соус протерти через сито, додати томатну пасту та вино. Дати,
та ще раз закипіти. Готовим соусом полити м'ясо. Подати з відвареною картоплею.