Гаспачо.



Рецепт гаспачо:
- помідори червоні - 1500 гр-ів
- перець солодкий червоний (паприка) - 2 шт
- цибуля ріпчаста - 100 гр-ів
- часник часточки - 2 шт
- сіль морська - 0,5 ч.л
- оливкова олія - 50 мл-ів
- хліб пшеничний - 150 гр-ів
- огірки - 200 гр-ів


Як приготувати гаспачо:

На томатах роблять невеликі надрізи, опускають овочі в «крутий» окріп і з легкістю знімають шкіру, вирізують жорстку серцевиною. Очищені помідори змішують з перцем (паприкою) - 1 шт., ріпчастою цибулею і збивають у блендері до стану однорідного пюре.
В окремій ємності (ступці) розтирають часточки часнику і солі до кашоподібної гомогенної консистенції. Потім в отриману суміш додають хлібний м'якуш, оливкова олія. Розбавляють невеликою кількістю води, а краще томатного соку. Усе ретельно розмішують і відправляю в холодильник на 1-2 години. Суп повинен стати дуже холодним.
Пшеничний хліб (решту 100 гр-ів) нарізають невеликими кубиками і підсушують на сухій гарячій сковороді без олії. Залишився перець (паприку) очищають від серцевини і нарізати аналогічно хліба. Таким же чином поступають з огірками, які попередньо очищають від шкірки. Суп подають холодним, а нарізані овочі і сухарики в окремому посуді.
Смачного!!!