Рецепт гаспачо:
- помідори червоні - 1500 гр-ів
- перець солодкий червоний (паприка) - 2 шт
- цибуля ріпчаста - 100 гр-ів
- часник часточки - 2 шт
- сіль морська - 0,5 ч.л
- оливкова олія - 50 мл-ів
- хліб пшеничний - 150 гр-ів
- огірки - 200 гр-ів
Як приготувати гаспачо:
На томатах роблять невеликі надрізи, опускають овочі в «крутий» окріп і з легкістю знімають шкіру, вирізують жорстку серцевиною. Очищені помідори змішують з перцем (паприкою) - 1 шт., ріпчастою цибулею і збивають у блендері до стану однорідного пюре.
В окремій ємності (ступці) розтирають часточки часнику і
солі до кашоподібної гомогенної консистенції. Потім в отриману суміш додають
хлібний м'якуш, оливкова олія. Розбавляють невеликою кількістю води, а краще
томатного соку. Усе ретельно розмішують і відправляю в холодильник на 1-2
години. Суп повинен стати дуже холодним.
Пшеничний хліб (решту 100 гр-ів) нарізають невеликими
кубиками і підсушують на сухій гарячій сковороді без олії. Залишився перець
(паприку) очищають від серцевини і нарізати аналогічно хліба. Таким же чином
поступають з огірками, які попередньо очищають від шкірки. Суп подають
холодним, а нарізані овочі і сухарики в окремому посуді.