Рецепт тіста для піци:
- 680 г пшеничного хлібної борошна (у Німеччині тип 550)
- 14 г солі
- 3 г сухих дріжджів або 9 г свіжих
- 2 столові ложки цукру і 1 ½ столових ложки меду,
опціонально (я беру менше)
- 482 г води кімнатної температури
- 2 ст. лож. оливкової олії, опціонально
Як приготувати тісто для піци:
Всі інгредієнти дайте в миску для тіста і заважайте ложкою
або міксером на низькій швидкості близько 1 хвилини, повинно вийде грубе і
злегка липке тісто. Дайте тісту 5 хвилин
відпочити і продовжуйте місіть ще 2-3 хвилини руками або міксером на середній
швидкості, повинно вийде гладке, дуже м'яке, еластичне, але все ще липке тісто.
Робочу поверхню
змастити 1 ч. л. оливкової олії, руки теж змастити олією. Перекласти тісто на
змащену маслом робочу поверхню і кілька разів скласти(Stretch and fold), так з
тіста вийде порівняно тугий куля.
Якщо треба, розділіть тісто на шматки, цей крок потрібен
тільки якщо піца випікається в протягом декількох днів на одну піцу треба
близько 250 грамів тесту. Сформуйте тісто в кулю і покладіть його в одну чи
кілька смазаных раст. маслом чашки, добре накрийте кришкою або плівкою і
відразу ж помістіть його в холодильник. Ви можете випікати піцу на наступний
день або протягом 4 днів.