Як зробити пончики.




Рецепт пончиків:
- борошно - 1 склянка з гіркою
- яйця - 3 штуки
- молоко – 1/2 склянки
- сухі дріжджі - 2 ч. ложки
- цукор - 1 ст. ложка
- сіль – 1/2 ч. ложки
- рослинна олія для смаження
- цукрова пудра для присипки



Як спекти пончики, як посмажити пончики:

Спочатку приготуємо тісто для пончиків. У теплому молоці розчинити дріжджі, додати сіль, цукор, яєчні жовтки і просіяне борошно. Все ретельно вимісити. Білки добре збити до пишної піни і порціями і ввести в тісто.
Після цього в тісто слід додати ще борошна стільки, що б воно не надто прилипало до рук.
Замішане тісто поставте на 15-20 хвилин у тепле місце, після обов'язково обім'яти і дати піднятися. Готове тісто для пампушок збільшиться в 3-4 рази.
Стіл посипати борошном. Тісто ріжемо на шматочки і з кожного розгортаємо в коло товщиною приблизно 1 див Виїмкою, змащеній маслом, вирізаємо центральні дірочки.
Отримані кільця накриваємо харчовою плівкою (щоб не заветрили) і ставимо щоб підійшло 15-20 хвилин.
Рослинну олію розігріти у глибокій сковороді і обсмажити в ньому (як у фритюрі) пончики.
Обсмажені пампушки викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
Поки гарячі пончики посипати їх цукровою пудрою.