Рецепт курки, тушкованої з вишнями:
- курка (вагою приблизно 1,5 кг) - 1
штука
- червоне сухе вино - 1 склянка
- горілка - 3 ст.ложки
- вишня - 0,5 кг
- борошно - 3 ст. ложки
- сіль, перець, спеції, лавровий лист за смаком
- рослинна олія для смаження
- червоне сухе вино - 1 склянка
- горілка - 3 ст.ложки
- вишня - 0,5 кг
- борошно - 3 ст. ложки
- сіль, перець, спеції, лавровий лист за смаком
- рослинна олія для смаження
Як приготувати курки з вишнями:
Курку вимити, порубати на порційні шматочки. Кожен шматочок по солити, поперчити, обваляти в борошні, обсмажити на олії на сильному вогні до золотистої скоринки. Потім шматочки курки збризнути горілкою, підпалити і дати прогоріти. Коли курка прогорить, полити вином, додати спеції і лавровий лист, викласти ягоди вишні, все тушкувати на слабкому вогні протягом 40 хвилин, періодично поливаючи маринадом.Вийде дуже смачна курка з вишнями.