Фетучіні.



Як приготувати фетучіні: Фетучіні практично нічим не відрізняється від звичайних макаронів, відмінність більше чисто візуальне, хоча і в розмірах звичайно теж. Якщо спагетті - вузька вермішель, то фетучіні - широка довга локшина. Спагетті болоньєзе, наприклад, отримали свою назву завдяки соусу, з яким подається паста, тоді як фетучіні називається так саме через локшини.

Соус для фетучіні з грибами і шинкою найчастіше робиться вершковий або сметанний. Крім грибів і шинки, фетучіні може бути подана, як і всяка інша паста, з різними морепродуктів (креветки, сьомгою), куркою та ін.

Для гостроти фетучіні з грибами і шинкою замість чорного меленого перцю можна використовувати маленький шматочок чилі, попередньо очистивши його від насіння. Фетучіні - це яєчна локшина, яку можна зробити і своїми руками будинку, якщо її немає в наявності і потрібно бігти за нею в магазин, або взяти будь-які макаронні вироби.



Рецепт фетучіні:

- фетучіні або інша плоска локшина - 300 гр-ів
- печериці або будь-які гриби - 300 гр-ів
- шинка (некопченая) - 250 гр-ів
- одна невелика цибулина
- сметана - 6 ст. ложок
- олія рослинна
- сіль, мелений чорний перець.

Рецепт вершкового соусу «альфредо» до фетучіні:
- жирні вершки - 1 склянка
- масло вершкове - 2 ст.л
- сир «пармезан» або будь-який твердий - 150-200 гр-ів



Як приготувати фетучіні з грибами і шинкою: 

Гриби і шинку ріжемо соломкою або скибочками в різні ємності (не перемішуємо), цибулю дрібно кришимо. У розігріту жаровню наливаємо олію, кладемо цибулю і підсмажити до напівготовності.  Викладаємо гриби, солимо, перчимо і тушкуємо на середньому вогні близько 20 хвилин до випаровування рідини.
Потім додаємо шинку і обсмажуємо всю масу 5-7 хвилин. В кінці заливаємо сметаною і готуємо 2-3 хвилини.
В окремій неемальованої каструльці змішуємо вершки і масло; доводимо до кипіння на слабкому вогні.  Вводимо натертий сир, розмішуємо і залишаємо на плиті, поки він не розплавиться.
У великій каструлі відварюємо фетучіні в підсоленій воді, намагаємося не переварити. Воду зливаємо. Фетучіні перекладаємо в миску і поливаємо соусом з вершків. Закриваємо кришкою і струшуємо, щоб вся паста просочилася.
Розкладаємо фетучіні по тарілках, зверху накладаємо гриби з шинкою, посипаємо тертим сиром.

Страви з макаронів в основному все легко і просто готуються і ідеально підходять для швидкого сімейної вечері або обіду. Подається фетучіні з грибами і шинкою самостійно, а також із зеленню і т.д.