Картопляні котлети.



Рецепт картопляних котлет:
- картопля - 3-4 шт
- яйця курячі - 1 шт
- борошно - 150 гр-ів
- рослинна олія- 4 ст. л

Можна додати: сметану, сир.

Як приготувати картопляні котлети:

Зварити картоплю і зробити з нього пюре. У готове картопляне пюре (бажано на застигле, якщо все ж пюре застигло розім'яти його вилкою) додати сире яйце, ретельно перемішати. В отриману масу додати 2-3 столові ложки борошна, перемішати.
Муку висипати в глибоку тарілку. З допомогою борошна і столової ложки сформувати невеликі котлетки (краще брати масу столовою ложкою викладати в борошно і там обвалювати в неї ж). За бажанням, всередину кожної котлетки можна покласти невеликий кубик твердого сиру.
Скровороду гарненько розігріти і налити рослинне масло. На гарячу сковороду викласти отримані котлетки і обсмажити їх з двох сторін до золотистого кольору (перевертати котлетки потрібно акуратно лопаткою, щоб не розвалилися).
Готові котлети викласти на тарілку і полити сметанкою.